La Fundació Ulls del món i DKV Seguros Médicos col·laboren, des del 2015, en un projecte de sensibilització sobre la precària situació oftalmològica en la qual es troben les persones dels territoris més vulnerables del món.

El projecte consisteix en l’exhibició de l’exposició fotogràfica ‘Con otros ojos’ a diferents espais, principalment halls de centres de salut que tenen servei d’oftalmologia.

L’exposició inclou fotografies artístiques i d’autor de tres dels projectes en els quals Ulls del món té activitats de cooperació oftalmològica en marxa (Sàhara, Moçambic i Bolívia), a més de fotografies amateurs del projecte Ulls de Mali. Concretament, els fotògrafs implicats en el projecte són Manel Esclusa i Elisenda Pons.

Actualment l’exposició es troba a l’Hospital Imed Elche fins l’1 de setembre.

Vols conèixer els protagonistes i les seves històries?

Descobreix aquí alguns dels moments únics que recull la nostra exposició. Tots ells van ser fotografiats per Elisenda Pons.

L’Armando conduïa el seu taxi amb molta dificultat per culpa dels seus problemes de visió. Fins que el destí va fer que hi pugés la doctora que més endavant li diagnosticaria un principi de cataractes. Després del reconeixement va sortir amb una data per operar-se i amb una gran il·lusió: en uns dies podria veure clarament el somriure de la seva dona.

 

 

En Valentín vivia a les fosques. Feia molts anys que no hi veia quan la nostra comissió li va diagnosticar una cataracta congènita bilateral. El petit moçambiquès fou intervingut ràpidament. En destapar-li els ulls, en Valentín estava nerviós. No per por, sinó per la il·lusió d’obrir els seus ulls a la vida. Aquesta fotografia mostra l’instant en què veu un raig de llum per primera vegada. 

 

 

Per a la doctora Mireia Jornet aquest era el seu segon viatge a Moçambic com a cooperant. Dues setmanes més de llargues i intenses jornades de treball per a tot un equip que, com ella, va decidir aportar els seus coneixements per a contribuir a una causa justa: obrir cada dia més ulls al món. 

 

De quins colors tan alegres i cridaners era la capulana que portava aquesta noia de Moçambic quan va arribar a l’hospital! Malgrat tot, l’Elisenda Pons va prescindir de la vistositat de la tela per a centrar-se en descriure l’impacte que suposava per a ella iniciar un procés que la portaria a recuperar la visió. Un dels retrats més profunds i captivadors que es poden veure a l’exposició fotogràfica.

 

 

 

 

 

7 de cada 10 moçambiquesos viuen en una situació de pobresa absoluta, sobretot a les zones rurals on l’economia és d’estricta subsistència. El percentatge d’invidents és altíssim, i la majoria sap que només un miracle els farà recuperar la visió. Però els miracles són possibles, com en el cas d’aquests dos ancians cecs per cataractes que van aconseguir tornar a veure gràcies a la intervenció de la nostra Fundació. 

 

 

 

 
 

Rosa Sust és una de les oftalmòlogues cirurgianes que va viatjar a Inhambane per atendre i operar a pacients amb deficiències visuals i sense recursos. Però els va tornar molt més que la visió: els va tornar l’autonomia i la capacitat d’estudiar, de treballar i d’atendre a la seva família. Una enorme recompensa pel seu compromís i treball desinteressat.

 

 

 

 
 

I tu, tens un moment amb una història especial darrere?

Volem veure moments únics com aquests! Segueix-nos a Instagram i puja la teva foto mencionant a @ullsdelmon amb #miraestemomento, així ens ajudaràs a difondre la nostra labor i podrem tornar la visió a més persones sense recursos.

Com més se’ns vegi, a més persones sense recursos podrem ajudar. Segueix-nos i comparteix els nostres projectes!

Facebook   Instagram   Twitter