Una de les tasques d’Ulls del món és aconseguir mitjans per poder dotar d’equipaments i recursos els serveis de salut locals i que així puguin atendre la població dels seus territoris. Però aquests equips i materials d’oftalmologia i òptica no serveixen de res si darrera no hi ha tots els coneixements necessaris per utilitzar-los. Per això Ulls del món realitza sessions de formació perquè tot el personal que tingui contacte amb ells sàpiga treure’n el màxim profit i aconseguir dades de manera adequada, fiable i eficaç.
Les darreres sessions de formació realitzades a Mali van tenir lloc a Bandariaga, Bankass i Koro, a càrrec d’un enginyer i un tècnic biomèdics de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti. Es va capacitar 10 persones, la majoria Auxiliars Mèdics d’Oftalmologia (AMO) però també personal tècnic i d’infermeria, en l’ús i manteniment de diversos aparells i materials d’oftalmologia i òptica.
Un d’aquests aparells, el campímetre, permetrà explorar el camp visual dels pacients. Una prova fonamental en la detecció i seguiment del glaucoma, ja que la pèrdua progressiva de fibres nervioses té com a conseqüència la reducció del camp visual. L’ús d’aquest nou aparell a l’Hospital Sominé Dolo és de vital importància ja que, a partir d’ara, les persones de Mopti que necessitin realitzar aquesta prova no hauran de viatjar a Bamako, que es troba a més de 1.000 km, i s’evitaran tots els inconvenients que comporta de desplaçament, inseguretat, temps i despeses.
Aquest projecte d’Ulls de Mali compta amb el suport de la Diputació de Bizkaia, el Govern de Navarra i l’Ajuntament de Pamplona.