El 10 de febrer vam celebrar la nostra XI Jornada anual de treball i reflexió 2017 a l’auditori del IMO (Institut de Microcirurgia Ocular) de Barcelona. Una jornada que dediquem a reflexionar sobre els resultats obtinguts durant el 2016 i marcar futures accions pel 2017.
Durant aquesta trobada en la qual van participar membres del Comitè Executiu, el Comitè Mèdic, l’equip operatiu i els responsables dels nuclis territorials i delegacions de la Fundació, així com els voluntaris/es i col·laboradors/es de l’àrea mèdica i de comunicació, es van presentar els principals reptes aconseguits durant l’any en cadascun dels territoris d’intervenció i per cadascuna de les línies d’actuació previstes en el Pla Estratègic 2015-2019 d’Ulls del món.
Al final de la trobada, Rafael Ribó, president de la Fundació, va destacar “l’envergadura dels programes que estem duent a terme i que beneficien a la població més desfavorida” i va mostrar el seu orgull personal per comptar amb punts professionals involucrats amb la causa i implicats en l’evolució dels projectes.
La jornada anual va estar precedida per quatre intensos dies de treball per part de l’equip operatiu de la Fundació, en forma de tallers i ponències impartides per experts i expertes en diferents matèries:
• ‘Planificació amb sentit’, a càrrec de Montse Bordas, llicenciada en psicologia i especialitzada en organitzacions i treball, que ens va assessorar sobre la millor forma de gestionar el temps per a una bona planificació del treball.
• ‘Cirurgia de cataractes a Bolívia: com optimitzar els resultats’, una ponència en la qual el Dr. Carlos Móser, oftalmòleg i voluntari d’Ulls del món, va repassar l’afectació d’aquesta malaltia ocular a Bolívia i com optimitzar la seva gestió per poder erradicar la ceguesa en aquest país.
• ‘Estratègia d’Ulls del món en Xarxes Socials’, a càrrec d’Eva Aparicio, de l’agència Bonita Idea, que va fer un recorregut per l’evolució de la Fundació en aquest mitjà i la seva planificació per al proper any.
• ‘Taller de gènere’, a càrrec de Patricia Ponce, representant de Haurralde Fundazioa, que va plantejar la necessitat de revisar en profunditat la política de gènere de la Fundació i la seva aplicació en els projectes per ‘treballar amb les dones i no per a les dones’.
Un any més, es van complir els objectius d’aquestes jornades de treball i reflexió que serveixen, a més, per potenciar el vincle i les relacions entre les persones implicades en el dia a dia d’Ulls del món.