L’anomenat efecte papallona planteja que un petit canvi o pertorbació pot arribar a generar un efecte considerable en una altra zona o fins i tot un altre continent.
“Si una papallona, amb el seu aleteig, agita avui l’aire de Pequín, pot modificar els sistemes climàtics de Nova York el mes que ve”, segons el meteoròleg James Gleick l’any 1988.
Aquest resultat amplificador està en la base del projecte “Quiròfan Solidari, les ales de Miranza” que promou intervencions quirúrgiques solidàries en les clíniques que el Grup Miranza té arreu de l’Estat espanyol. El projecte vincula els equips i els pacients del nostre entorn amb els equips i els pacients dels territoris més vulnerables del món, de forma que Miranza estén simbòlicament les seves ales i contribueix a l’execució dels programes de cooperació oftalmològica que Ulls del món té en marxa.
Les ales de Miranza són els oftalmòlegs i les oftalmòlogues que, sense haver-se de desplaçar, donen els honoraris d’una intervenció quirúrgica fent possible que Ulls del món financi operacions, fonamentalment de cataractes, en territoris on té projectes en marxa. Els recursos obtinguts permeten assumir el cost de les cirurgies que es fan als col·lectius més vulnerables.
El Grup Miranza, així mateix, aprofundint en la seva estratègia de responsabilitat social corporativa (RSC), aporta també la quantitat relativa als beneficis d’aquella intervenció a Ulls del món i, d’aquest manera, aconsegueix ampliar l’abast del projecte, arribant a operar i transformar la vida de més persones.
Segons el Dr. Borja Corcóstegui, vicepresident d’Ulls del món i director mèdic d’IMO-Grup Miranza, “el quiròfan solidari té l’opció de convertir-se en un efecte de solidaritat que, com l’efecte papallona, converteix en gran el petit i traspassa barreres i fronteres”.