'Artefact' i 'Restes d'un naufragi', de Santi MoixLa col·lecció d’art Visions de la Fundació Ulls del món va néixer el 2008 i ja inclou més de 90 obres, entre peces pictòriques, escultòriques, gràfiques, fotogràfiques i de videoart que uns 60 reconeguts artistes contemporanis han donat solidàriament a la Fundació amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la precària situació oftalmològica en la qual es troben milers de persones en el món i recaptar fons per lluitar contra la ceguesa evitable.

Les últimes obres incorporades a la col·lecció en els darrers mesos han estat les següents:

  • Santi Moix ha donat a la Fundació dues peces de ceràmica: ‘Artefact’ (2023, 58 x 38 cm) i ‘Restes d’un naufragi’ (2023, 48 x 43 cm). A l’artista barceloní li agrada experimentar amb materials i l’artesania ceràmica en porcellana li permet donar forma a les seves visions creatives.
  • Jaume Plensa ha donat la sèrie ‘3 ombres de l’Hortènsia’ (2024, 34 x 17 x 8 cm)Una edició limitada de 20 escultures realitzades en acer inoxidable pintat que mostren l’evolució d’una mateixa dona intercalant capes i jugant amb la llum i les ombres.

‘3 ombres de l’Hortènsia’, de Jaume PlensaRecordar també que en aquests moments, i fins al febrer de 2025, es pot veure al Museu d’Història de Catalunya l’obra que Antoni Tàpies va donar a Ulls del món, el cartell ‘Al món obrim els ulls’, en una exposició que mostra la seva actitud sempre compromesa envers diferents causes socials, progressistes i humanitàries. El fons d’art Visions compta amb una edició limitada d’aquestes litografies, numerades i signades a mà per l’artista.

L’import que s’aconsegueix amb la venda de les obres d’aquest fons d’art solidari es destina íntegrament a la implementació de les diferents activitats de prevenció, tractament i formació sobre salut ocular d’Ulls del món. A l’apartat del web Fons d’art Visions es troba tota la col·lecció de peces que poden contribuir a tornar la visió a moltes persones vulnerables.