Com cada any, arriba el Dia Mundial de la Visió, organitzat per l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB), i des del programa Ulls de Bolívia no han volgut perdre l’oportunitat per posar en marxa diferents activitats als tres territoris d’acció: Chuquisaca, Oruro i Tarija. Durant els dies previs i consecutius al 14 d’octubre s’han fet tota tipologia d’activitats per tal d’atraure l’atenció de les poblacions sobre la importància de la salut ocular.
Durant aquest període dedicat a la visió amb més èmfasi que mai, a Chuquisaca es va dur a terme una fira interinstitucional on es va sensibilitzar a voltant de mil persones assistents a través de xerrades, distribució de pancartes i tríptics en els quals es van incloure temes com: tractament de la ceguesa per cataractes, la cura dels ulls mitjançant l’ús de lents, ulleres de sol, ús de gorres per a la protecció UV, una bona alimentació i visites periòdiques a l’oftalmòleg.
En el context de la fira, es van executar activitats dirigides a la població infantil com un concurs d’elaboració de muntures amb materials reciclats on hi van participar gairebé 40 infants de diferents escoles. Una tasca de conscienciació de problemes oculars a la vegada que enfocat a la sostenibilitat i la importància del reciclatge.
A Oruro es va celebrar el Dia Mundial de la Visió amb la inauguració del Servei d’Oftalmologia a l’Hospital Sant Joan de Déu, liderat pel Ministeri de Salut i Esports i el Govern d’Oruro. Així mateix, es va realitzar una fira de salut ocular, amb 500 participants, en coordinació amb l’Institut Bolivià de la Ceguesa (IBC). Es va sensibilitzar la població a través de la presència de Ojitron, Super Naira y Leo Gafas, tres superherois creats per Ulls del món per tal d’aconseguir una aproximació a la població infantil. A més, es van realitzar tests d’agudesa visual a les persones amb discapacitat presents i es va fer entrega de lents de correcció.
Una caminada popular va ser l’esdeveniment principal que va tenir lloc a Tarija amb una participació de 200 persones. Es van distribuir barrets, gorres i ulleres per a la protecció dels rajos solars, causants de patologies oculars entre la població. A més, es va llançar una convocatòria de vídeos de TikTok, per a alumnes de primària i secundària, amb la temàtica ‘prevenció de la salut ocular’. D’altra banda, es va organitzar una fira de salut ocular on es va sensibilitzar la població sobre la prevenció de malalties oculars a través de la distribució de tríptics, gorres, bosses, estoigs, quaderns, i una convocatòria de premsa on hi van assistir 13 mitjans de comunicació de la regió, amb un abast de 2.000 persones.
A més a La Paz, una pancarta de grans dimensions va ocupar la façana principal del Ministeri de Salut durant les dues setmanes subsegüents, celebrat el Dia Mundial de la Visió i recordant la iniciativa llançada per la IAPB amb l’eslògan #AmaTusOjos en la qual animaven al màxim nombre possible de persones a realitzar-se revisions oculars.