La Fundació Ulls del món va celebrar la 16à edició del seu sopar La Nit dels Ulls del món amb l’objectiu de recaptar fons per seguir combatent la ceguesa evitable. Aquesta vegada la gala va tenir lloc a l’Edifici del Rellotge de l’Escola Industrial de Barcelona.
Durant el sopar, Ulls del món va defensar el Dret Universal a la Visió i va presentar el nou Atlas de la Visió, amb dades actualitzades sobre la situació de la ceguesa evitable al món i una inquietant estimació de futur que urgeix la comunitat sanitària internacional a una activació immediata. Aquest document l’ha elaborat la IAPB (International Agency for the Prevention of Blindness), el Consell Assessor de la qual Ulls del món forma part.
La Fundació organitza aquest sopar solidari cada any per mostrar els resultats i avenços assolits en referència a l’accés a la salut ocular i per posar de manifest el compromís amb la causa del món empresarial, cultural i sanitari.
En aquesta ocasió, van presentat l’acte els periodistes Lídia Heredia i Queco Novell. Els assistents al sopar també van gaudir de l’actuació d’Andrea Motis amb Joan Chamorro i Josep Traver.
Els nous descobriments de la IAPB (Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa, en les sigles en anglès) que es van presentar a la Nit dels ulls del món destaquen que hi ha més de 250 milions de persones amb problemes de visió al món, però un 75% dels casos són evitables. A més, un 55% dels les persones afectades són dones i el 89% viuen a països amb rendes baixes i mitjanes. Tot i els avenços que s’han fet en el camp de la salut ocular des dels anys 90 fins ara, la IAPB empeny la comunitat sanitària internacional a dur a terme una actuació contundent, ja que, de cara a l’any 2050 els problemes relacionats amb la vista podrien triplicar-se.