Atès que les deficiències en l’atenció de la salut, particularment en els casos de dones i nenes, són problemes intrínsecament globals, no és plausible un enfocament parcial, centrat únicament en els països amb rendes baixes.
Per combatre les desigualtats en l’accés a la salut ocular que succeeixen arreu del món, la Fundació posa en marxa iniciatives que pretenen generar consciència a la societat cap a la transformació social, situant el dret a la salut al centre de les prioritats del desenvolupament.
La campanya en marxa durant les festes de Nadal 2020 pretén obrir un espai de reflexió virtual sobre la inequitat en l’accés de les dones a la salut ocular. Per això, Ulls del món proposa una anàlisi crítica de la realitat, plantejant quines són les principals barreres que impedeixen a les dones tenir cura dels ulls, principalment en els territoris més vulnerables del món, i abordant les conseqüències de la inequitat de gènere.
A través de diferents preguntes i respostes, Ulls del món interpel·la la ciutadania, fomenta el seu compromís amb el dret universal a la visió i impulsa la mobilització de la societat com a prescriptors de la causa.
La campanya, amb presència a Facebook, Twitter i Instagram, utilitza metodologies innovadores i atractives, com ara la tècnica de l’storytelling -la presentació de diferents històries de vida-; i un llenguatge adaptat i inclusiu per tal de captar l’atenció del públic i generar-ne la interacció en línia.
La Fundació Ulls del món, referent en termes de pobresa, gènere i discapacitat visual, erigeix les seves xarxes socials com a altaveu de la vulneració dels drets de les persones i, concretament a través d’aquesta iniciativa, dels dret de les dones a una salut ocular equitativa i de qualitat. I, en aquesta ocasió, compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.